Caravana europeană a PDM, la Ţărăncuţa: Atragerea investiţiilor UE pentru şcolile din ţară, o prioritate

Embed:

Dezvoltarea infrastructurii satelor şi atragerea investiţiilor europene în domeniul învăţământului trebuie să devină o prioritate pentru autorităţile centrale şi locale. Acest mesaj l-au transmis deputaţii democraţi funcţionarilor şi localnicilor din raionul Cantemir în cadrul campaniei "Împreună suntem mai puternici", lansată de PDM

Caravana europeană a PDM a ajuns şi în satul Ţărăncuţa, acolo unde primăria este în căutarea unei soluţii pentru comasarea grădiniţei şi gimnaziului din localitate. În caz contrar, pedagogii spun că şcoala ar putea fi închisă.

"Noi am hotărât să optimizăm, să comasăm, grădiniţa împreună cu şcoala, ca să fie toate părţile împăcate. Părinţii să fie liniştiţi şi noi să putem activa", a spus o locuitoare a satului.

"Părinţii, buneii îşi doresc condiţii bune. Cred că este o soluţie bună de reorganizare, comasare a grădiniţei, pentru că am văzut clădirea grădiniţei şi mi-am dat seama că este foarte veche", a menţionat deputatul PDM Valentina Stratan.

Localnicii speră să obţină, în acest sens, un sprijin financiar din partea Uniunii Europene: "În domeniul învăţământului, în toate domeniile Europa este binevenită, acolo nu este corupţie"

"Se vede lucrul Parlamentului, al miniştrilor. Au început, fac primii paşi înspre realizarea acestui obiectiv major şi sper că în timpul apropiat ne vedem legitim europeni la noi acasă", a precizat Ecaterina Zagorschi, directoarea gimnaziului din Chioselia.

Echipa PDM s-a deplasat şi în satul Cârpeşti, unde a fost abordată problema pensiilor şi a salarizării tinerilor specialişti.

"Noi avem reforma asta în învăţământ, adică instituţiile superioare de învăţământ să ia la studii acea cantitate necesară de studenţi, dar nu aşa – la studii se duc jumătate de milion, dar de lucru au numai o sută de mii", a menţionat deputatul PDM Constantin Ţuţu.

"Poate am putea noi să ne salvăm şi singuri, doar că datorită UE ar fi o cale mai rapidă de dezvoltare", a spus Ion Bâzu, primarul satului Cârpeşti, raionul Cantemir. 

Următoarea destinaţie a echipei PDM în cadrul campaniei "Împreună suntem mai puternici" este raionul Ungheni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu