"Caravana Europeană" A AJUNS la Cimişlia. Marian Lupu s-a întâlnit cu oameni din raion

Embed:

Campania Partidului Democrat "Împreună suntem mai puternici" a ajuns la Cimişlia. Caravana Europeană, condusă de liderul democraţilor, Marian Lupu, a vizitat mai multe centre comerciale şi s-a întâlnit cu oameni din raion, cărora le-a vorbit despre beneficiile pe care le oferă apropierea de Uniunea Europeană.

Prima vizită a echipei PDM a fost efectuată în orașul Cimișlia, la un șantier, acolo unde, în scurt timp, urmează să fie construite mai multe obiective comerciale. Acestea vor fi ridicate inclusiv cu sprijinul investitorilor din vest.

Liderul democraţilor, Marian Lupu, a insistat că, doar prin atragerea investițiilor europene, în Moldova vor putea fi dezvoltate noi locuri de muncă, astfel ca oamenii de aici să nu mai fie nevoiți să plece la muncă peste hotare.

"Obiectivul nostru, este să creăm acele condiții pentru o dezvoltare economică, pentru ca așa șantiere și asemenea cosntrucții să fie câ mai multe. Atât în baza investiţiilor moldovenilor, investiţii locale, cât şi în baza investiţiilor din străinătate, în special din Uniunea Europeană", a declarat liderul PD, Marian Lupu.

"Trebuie să ne dezvoltăm noi, acasă, ca să atragem acasă tot tineretul nostru, ca să nu plece în Europa, dar să facem Europa la noi acasă, dar pentru asta trebuie să muncim, să punem toţi umărul", a relatat omul de afaceri, Nicolae Comerzan.

Ulterior, Marian Lupu a mers la un centru comercial. Acolo, liderul PDM le-a vorbit oamenilor despre necesitatea abordării unor relaţii comerciale bune atât cu vestul, cât şi cu statele din estul ţării.

"Integrarea Europeană nu înseamnă că noi stricăm relațiile cu toți ceilalți, Integrarea Europeană, ne permite nouă, Republicii Moldova, să avem relații bune atât cu occidentul, cât și cu partenerii din fosta uniune sovietică", a menţionat Marian Lupu.

La finalul celei de-a doua zi a campaniei "Împreună suntem mai puternici", echipa PDM a ajuns în satul Hîrtop. Acolo a vizitat o seră, dar și o uscătorie de fructe și legume, proiect realizat cu sprijinul Uniunii Europene.

"Am beneficiat de grantul Mac Pee din care am construit frigiderul și uscătoria împreună. Noi am investit jumătate şi jumătate Mac Pee", a spus mangerul de proiect, Andrei Rotaru.

Proiectele europene la Cimişlia nu se opresc însă aici. În curând, în raion, va fi construită o casă de ambalare a fructelor.

„Întîlnirile cu oamenii sunt foarte interesante, cu întrebări multe, cu clarificări din partea noastră, ce înseamnă defapt Integrarea Europeană pentru cetățenii din saele Moldovei”, a adăugat Valentina Buliga deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Valentina Buliga.

Timp de trei săptămâni, "Caravana Europeană" va ajunge în toate raioanele și localitățile din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu