Caravana “Europa pentru fiecare” a ajuns la nordul țării

Campaniile de informare cu privire la integrarea europeană continuă. Pe 19 iunie caravana „Europa pentru fiecare” a poposit pentru o zi în orașul Bălți.

Un punct mobil de informare a fost instalat în centrul orașului, unde cetățenii au găsit răspunsuri cu privire la procesul de integrare în UE și s-au pronunțat asupra importanței unor astfel de campanii de informare.

„Oamenii sunt aici mult mai sceptici decât în alte localități, și ne așteptam la aceasta. Peste 2/3 din cei cu care am discutat sunt destul de reticenți față de Uniunea Europeană, mulți dintre ei pentru că sunt puțin informați. Este important să discutăm cu ei, să le explicăm ce înseamnă cu adevărat UE, iar continuarea unor astfel de campanii de informare este foarte necesară” a precizat Andrei Stoiciu, expertul internațional în comunicare al proiectului. 

În paralel, la Bălți a început cel de-al 3-lea Forum UE-Moldova 2014. Evenimentul include paneluri de discuție cu privire la Acordul de Asociere, Zona de Liber Schimb cu UE, soluționarea conflictului Transnistrean etc., la care participă peste 150 de oficiali și experți din Moldova și state membre ale UE.


Forumul se desfășoară pe 19 si 20 iunie și este organizat de Asociația pentru Politica Externă în parteneriat cu Forumul German – Moldav de la Berlin, Institutul de Studii Estice de la Varșovia și Centrul Român pentru Politici Europene de la București.

Caravana “Europa pentru Fiecare” este un proiect de asisență tehnică finanțat de UE pentru Biroul de Reintegrare al R. Moldova. Caravana se desfășoară în mai multe localități din țară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu