CĂRĂUŞ, ÎNVINUITĂ OFICIAL. Dosarul în care este vizat fostul viceministru al Finanţelor, în judecată

Embed:

Maria Cărăuş, fostul viceministru al Finanţelor, a fost pusă oficial sub acuzare. Dosarul de corupţie în care este vizată aceasta a fost trimis în judecată.

Fostul demnitar este învinuit, alături de trei oameni de afaceri, de trucarea licitaţiilor pentru reparaţia unui bloc al Spitalului Republican. În iulie, Guvernul a alocat 15 milioane de lei din fondul de rezervă pentru renovarea edificiului.

Potrivit procurorilor, Cărăuş le-ar fi spus şefilor acestei instituţii că transferarea banilor depinde exclusiv de decizia ei, aşa că a cerut o recompensă. De asemenea, ea ar mai fi promis că poate asigura alocarea suplimentară a unei sume similare aceluiaşi spital.

Mai mult, Maria Cărăuş i-ar fi cerut reprezentantului instituţiei medicale să favorizeze anumiţi agenţi economici la licitaţia planificată pentru data de 11 octombrie, în schimbul unei recompense de cinci la sută din suma alocată, iar alte cinci procente urmau să-i revină fostei şefe de la Finanţe.

Maria Cărăuş a fost reţinută la începutul lunii octombrie. Inculpata se află în arest preventiv. Fostul viceministru de Finanţe riscă până la 15 ani de închisoare şi amendă de jumătate de milion de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu