CARANTINĂ în satul Ursoaia, unde a fost descoperit un focar de pestă porcină. La intrările în localitate, instalate filtre sanitare

Embed:

Ameninţarea cu pestă porcină a determinat autorităţile din raionul Căuşeni să impună stare de carantină pentru următoarele două luni în satul Ursoaia.

Asta după ce acum două zile acolo a fost descoperit un focar. Opt porci dintr-o gospodărie au fost infectaţi cu acest virus. Animalele au fost sacrificate. Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, sursa de infecție este încă necunoscută. La intrările în localitate au fost instalate filtre sanitare care funcționează non-stop.

Inspectorii ANSA dezinfectează toate unitățile de transport care intră sau ies din sat, iar polițiștii verifică maşinile pentru a nu permite transportarea cărnii de porc în alte localități.

Anul trecut, şi raioanele Ștefan Vodă, Soroca, Edineţ, Donduşeni și Hîncești s-au confruntat cu focare de pestă porcină africană. Aceasta este o boală virală, contagioasă, care afectează porcii. Virusul nu se transmite la om.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu