CARANTINĂ în România în localitatea unde locuiește bolnavul de coronavirus. Toate activitățile au fost suspendate

Prefectul din Gorj a transmis, joi, că a convocat comitetul județean pentru situații de urgență și a decis suspedarea tututor activităților unde sunt prezente multe persoane în comuna unde locuiește bolnavul cu COVID-19. Cursurile vor fi, de asemenea, suspendate, iar școlile vor fi dezinfectate.

„Asigurarea supravegherii persoanelor aflate în izolare la domiciliu de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj pentru noile cazuri de izolare la domiciliu, monitorizarea stării de sănătate pentru noile cazuri de izolare la domiciliu prin Direcția de Sănătate Publică Gorj, asigurarea de către autoritățile administrației publice locale a apei, hranei sau a altor bunuri de primă necesitate pentru noile cazuri de persoane izolate la domiciliu”, a spus prefectul.

„Ancheta epidemiologică se desfășoară prin raportare la cetățeanul român, cu privire la cei care au intrat în contact cu persoana din judetul Gorj. Ea vizează, în afară de identificarea persoanelor, și celelalte măsuri care implică plasarea acestora în regim de izolare la domiciliu, recoltarea de probe biolologice și transmiterea lor la Institutul Matei Balș”, a precizat Ion Cristinel Rujan.

Medicii de familie din comuna unde a fost depistat primul român infectat cu COVID-19 vor fi convocați, iar angajații serviciilor de urgentă au obligația de „a lucra, la nevoie, ore suplimentare, peste timpul de lucru”.

România are un caz de coronavirus confirmat. La ora 23:00 a avut loc o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat. 

Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contactul cu italianul în vârstă de 71 de ani. Persoana nu avea simptome de infectare, dar a ieșit pozitivă în urma testului. Bărbatul este dintr-o localitate din județul Dolj. Persoana infectată va fi transferată la institutul Mihai Balș, din București. 

Citește și: Primul caz de coronavirus înregistrat în România

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu