Caracatița Paul iese la pensie

Embed:

Caracatiţă prezicătoare Paul, de la acvariul din Oberhausen, a devenit una din marile vedete ale Campionatului Mondial, după ce a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia turneului din Africa de Sud. Cea mai recentă previziune a sa, a fost victoria nationalei Spaniei în finala cu Olanda. Un om de afaceri din Spania a oferit pentru exponatul miracol de mare 30 mii de euro.

Degeaba, pentru că Paul nu se va mai ocupa cu prezicerea meciurilor! Paul ese la pensie şi mulţumeşte întregii lumi. "A fost o Cupă Mondială extraordinară", a spus un purtător de cuvânt al Acvariului din Oberhausen.

Motivul invocat pentru "pensionarea" caracatiţie Paul este vârsta: doi ani şi jumătate. Paul revine la misiunea sa de bază, aceea de a îi distra pe copiii care vin în vizită la Acvariul din Oberhausen.

Caracatiţa a devenit celebră prin prezicerile sale! A ghicit că Germania va câştiga meciurile cu Australia şi Ghana, dar şi pe cel în faţa Angliei. În sferturile de finala, Paul a pronosticat victoria Germaniei în faţa Argentinei. Molusca a prezis înfrângerea naţionalei lui Joachim Low cu Serbia şi că Panzerele vor câştiga în finala mică cu Uruguay.

Paul face parte din specia octopus vulgaris şi este o caracatiţă care nu deosebeşte culorile şi care aude destul de slab.

Lasă un comentariu