Căpușele o să dispară din Capitală. Primăria a achiziţionat două tractoare moderne pentru eliminarea lor

Embed:

Procesul de de pulverizare a insecticidelor pentru eliminarea căpuşelor va fi mult mai eficient cu ajutorul celor 2 tractoare performante achiziţionate de primăria Capitalei. Utilajele au fost deja testate de angajaţii de la Spaţii Verzi într-un parc din Chişinău.

Cele două utilaje în valoare de un milion de lei au fost aduse în parcul La Izvor din sectorul Buiucani al Capitalei. Tractoriştii vor învăţa timp de câteva zile cum să lucreze pe noua tehnică. Până acum au condus o cisternă din perioada sovietică, din care insecticidul era împrăştiat cu un furtun. Noile vehicule sunt dotate cu un dispozitiv telescopic de stropit.

"Stropitoarea are foarte multe comodități şi este într-atât de dotată că o dai mai sus mai jos fără să te dai jos din cabină şi să te murdăreşti de preparate chimice în plus nu trebuie al doilea om", a spus Mihail Manţuc, şofer. 

Noul utilaj va aduce şi economii la buget: cantitatea de insecticid necesară e mai mică decât înainte, pentru că dispozitivul pulverizează substanţele mult mai precis. Mai mult, timpul de lucru se va reduce.

Muncitorii spun că vor începe stropitul împotriva dăunătorilor după sărbătorile pascale, când se va încălzi. Substanţele vor fi pulverizate noaptea, astfel încât oamenii să nu intre în contact cu insecticidul timp de câteva ore de la stropire.

"Nu este fatal, însă poate provoca intoxicaţii uşoare."

Cei care se plimbă prin parcuri spun că procesul ar fi trebuit să înceapă, deoarece căpuşele au apărut deja.

"Da, ne plimbăm des prin parcuri şi sunt căpuşe. Câteodată mă tem să ies că tare multe căpuşe mai sunt anume în acest parc."

Alţii se întreabă cât de sigure sunt aceste produse chimice.

"Dar nu vor aduce mai multe pagube decât beneficii pentru sănătatea oamenilor? Aici copiii aleargă desculţi."

Reprezentanţii de la Spaţii Verzi spun că vor interveni în toate scuarurile şi parcurile din Capitală, dar şi în curţile de blocuri, la solicitarea locatarilor. Perioada de stropire va dura câteva luni, iar pentru procurarea insecticidelor a fost alocat un milion şi jumătate de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, de la începutul primăverii, două persoane s-au prezentat la medic după ce au fost înţepaţi de căpuşe.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu