CAPTURĂ IMPRESIONANTĂ DE DROGURI la vama Leuşeni. Unde erau ascunse zeci de kg de haşiş (VIDEO)

Embed:

45 kg de haşiş au fost depistate la vama Leuşeni, într-un microbuz ce transporta colete din Portugalia în Republica Moldova.

Potrivit vameşilor, la pista de intrare în ţară a postului vamal Leuşeni s-a prezentat un microbuz "Mercedes Sprinter" înmatriculat în ţară, la volanul căruia se afla un moldovean în vârstă de 39 ani.

Astfel, în urma verificărilor coletelor transportate din Portugalia, inspectorii vamali au depsitat în compartientul marfar un congelator uzat nedeclarat.

În baza analizei indicatorilor de risc, s-a dispus scanarea congelatorului cu ajutorul utilajului de scanare cu raze X-Ray, în urma căruia s-a constatat prezenţa unor corpuri străine în pereţii acestuia. Ca urmare, s-a decis utilizarea câinilor antidrog ai Serviciului Vamal, care au semnalat prezenţa drogului în construcția congelatorului supus verificării.

În cele din urmă, inspectorii vamali au procedat la dezasamblarea pereților congelatorului, unde au fost tăinuite drogurile și de unde s-au extras 150 pachete cu substanţă de culoare maro închis în formă de tabletă.

Testele preliminare au dat rezultat pozitiv la prezenţa drogului, confirmând că substanţa reţinută reprezintă haşiş de calitate înaltă, în valoare de circa 2.000.000 de lei.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală. Vinovaţii riscă până la 10 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu