CAPTURĂ de DROGURI de UN MILION de LEI la Basarabeasca! Cum erau cultivate plantele ilegale (VIDEO)

Doi membri ai unui grup criminal, specializat în producerea, păstrarea, transportarea și comercializarea drogurilor pe teritoriul Repulbicii Moldova și Federația Rusă, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Angajații Poliției de Frontieră din Direcția regională SUD au efectuat șapte percheziții la domiciliile bănuiților, din orașul Basarabeasca.

În rezultat, polițiștii de frontieră au depistat și ridicat, în grădina unei gospodării, 157 plante de cânepă, care erau special cultivate și bine îngrijite, precum și un kg de masă vegetală, asemănătoare cu cânepa, pregătită pentru realizare. 

La fel, în altă locuință a fost găsit și lichidat un laborator modern de creștere a canabisului, dotat cu îngrășăminte, sistem de irigare și repartizare a temperaturii și umidității, care permitea creșterea plantelor într-un timp record.

În laborator au fost ridicate 220 de ghiveciuri cu plante de cânepă, două dispozitive digitale de măsurare și 87 de fiole cu conținut necunoscut, care urmează a fi supuse expertizei tehnico-criminalistice, precum și alte obiecte care vor servi în calitate de material probator, în cadrul cauzei penale.

Conform unor estimări, din canabisul depistat în timpul perchezițiilor, membrii grupării criminale ar fi putut obține o masă totală de aproximativ 15 kg de plante uscate, valoarea cărora s-ar egala cu circa 1 milion de lei pe piața neagră din R.Moldova, iar dacă drogurile erau să fie realizate în Federația Rusă sau alte state, profitul bănuiților creștea considerabil.

Concomitent cu descinderile desfășurate în orașul Basarabeasca, la punctul de trecere "Otaci” , pe pista de ieșire din Republicii Moldova, au fost reținuți doi membri ai grupării, care dețineau asupra lor circa trei kg de masă vegetală uscată, de culoare verde, asemănătoare cu cânepa. Întreaga cantitate de substanță urma să fie transportată și comercializată în Federația Rusă.

Cei doi bărbați reținuți sunt cetățeni ai R.Moldova, cu vârste de 32 și respectiv 41 de ani, ambii domiciliați în orașul Basarabeasca.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de "circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor, în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu