Capriciile primăverii dau bătăi de cap! Frig în școlile și spitalele din Capitală (VIDEO)

Embed:

Elevi din mai multe instituţii de învăţământ din Capitală sunt nevoiţi să îndure frig în sălile de clasă odată cu răcirea timpului de afară. Şi în spitale situaţia nu este mai bună. Pacienţii conectează reşourile electrice pentru a încălzi saloanele. 

Directorul Liceului Teoretic "Petru Movilă", din Capitală susţine că în săli este destul de frig. Iar elevii claselor primare fac exerciţii pentru a se încălzi.

"Este destul de rece în sălile de clasă, dacă la începutul zilei nu prea se simţea, acum e mai rece şi nu toţi copii au venit îmbrăcaţi călduros", a spus directorul Liceului Teoretic" Petru Movilă" din Capitală, Elena Bogoeva. 

Şi în spitale pacienţii îndură frig. Administraţia Institutului Mamei şi Copilului a fost nevoită să recurgă la utilizarea reşourilor electrice pentru a încălzi saloanele.

"Întradevăr este un pic mai răcoare decât deobicei, dar problemele au fost rezolvate în mare parte prin utilizarea radiatoarelor electrice în saloanele în care a fost nevoie, în afară de asta în unele saloane sunt aparate de aer condiţionat care au fost puse pe încălzire", a spus purtătorul de cuvânt de la Institutul Mamei şi Copilului, Doru Dendiu.  

Situaţia este mai bună în grădiniţe.

"După ce a fost deconectată încălzirea, în grădiniţă este destul de cald. Copiii se descurcă foarte bine, în fiecare dimineaţă, educatorul face gimnastica de dimineaţă. Nu prea se simte încă frigul acesta care ar putea să acţioneze asupra copiilor", a spus directorul grădiniţei numărul 20, din Capitală, Ala Josan. 

În acelalaşi timp, reprezentanţii Direcţiei Educaţiei, susţin că în cazul menţinerii temperaturilor scăzute, vor permite utilizarea aparatelor de încălzire.

"Urmează să vedem pe parcursul sătămânii să analizăm temperaturile în clase. Folosind anumite instalaţii electrice permise, reşourile electrice, care pot fi utilizate pentru încălzirea spaţiilor."

Sezonul de încălzire în Capitală a fost încheiat în data de 10 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu