"Capodopera" unui bărbat din Codru a stârnit zâmbetele localnicilor şi nedumerirea autorităţilor

Embed:

Stă cu stâlpul de electricitate în garaj. Este vorba despre un locuitor al oraşului Codru, care s-a gândit să ridice o construcţie în jurul unui pilon electric. "Capodopera" arhitecturală a stârnit zâmbetele localnicilor şi nedumerirea autorităţilor, care spun că vor cere demolarea garajului. 

Stăpânul acestei case are aproape șase ari de teren unde ar fi putut să construiască garajul. El a ales însă să îl ridice exact pe hotar, deși un obstacol este stâlpul de lumină. 

Construcţia bizară a stârnit zâmbetele, dar şi criticile locuitorilor din oraș:

"Asta e o prostie foarte mare cred. Pentru așa ceva trebuie deschis proces verbal."

"Sincer vă spun, îmi pare ceva interesant, dar ar putea să treacă pe lângă casă pilonul. Asta depinde de stăpân, ori nu a avut autorizație, ori nu a avut bani suficienți să schimbe proiectul casei."

"Nici nu îmi imaginez ce poate să se întâmple. Foarte periculos. În Moldova, fiecare face ce vrea, începând de sus până la oamenii simpli. Nici nu pot să îmi imaginez pentru ce a pus în mijlocul casei."

Autoritățile susțin că nu au știut despre existenţa construcţiei, însă promit să ia măsuri.

"Conform legislației, nu se permite. Trebuie să mă deplasez la fața locului, să văd construcția. Dacă este construcție ușor demontabilă atunci nu se înregistrează la OCT, dar dacă este construcție capitală este sub alt articol. Pe geoportal arată că terenul nu este privatizat", a declarat arhitectul orașului Codru, Gheorghe Stegărescu.

Şi reprezentanții Gas Natural Fenosa, susţin că garajul a fost construit ilegal.

"În acest caz vorbim de o încălcare evidentă a prevderilor regulamentului cu privire la protecția rețelelor electrice. care are ca scop să protejeze buna funcționare a rețelelor electrice și să asigure accesul nestingherit la orice oră a lucrătorilor furnizorului", a spus purtătorul de cuvânt al Gas Natural Fenosa, Vasile Gribincea.

Furnizorul de electricitate a anunţat că va cere demolarea construcției. Am încercat să vorbim şi cu proprietarul garajului, însă acesta nu era acasă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu