Capitala Greciei, transformată în câmp de bătălie. Protestatarii sunt nemulţumiţi de noile măsuri de austeritate

Embed:

Noapte albă la Atena. După ore în şir de dezbateri, deputaţii eleni au ratificat acordul de salvare semnat săptămâna trecută la Bruxelles. Decizia a provocat furia grecilor ieşiţi în stradă. Capitala elenă s-a transformat într-un câmp de bătălie între demostranţii nemulţumiţi şi forţele de ordine, care încercau să calmeze spiritele. 

Protestul paşnic început în timpul zilei a devenit violent după miezul nopţii. Nemulţumiţi de noile măsuri de austeritate, protestatarii au incendiat mai multe automobile şi au atacat poliţiştii sticle incendiare. Forţele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene. Cel puţin 40 de manifestanţi au fost reţinuţi.

Acordul convenit la Bruxelles pentru al treilea plan de ajutor financiar acordat Greciei a fost aprobat cu 229 de voturi ale deputaţilor eleni. Premierul Alexis Tsipras s-a bucurat de sprijinul opoziţiei, nu însă şi de cel al propriului partid.

Dintre cei 64 de aleşi care au votat împotrivă, 38 fac parte din formaţiunea Syriza, printre care şi ministrul demisionar de Finanţe, Yanis Varoufakis. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu