Capitala, curăţată de crengile rupte. Unde vor ajunge arborii şi crengile strânse de pe străzile şi curţile din oraş

Embed:

Miile de arbori şi crengi strânse de pe străzile Capitalei vor fi donate unor agenţi economici, care le vor mărunți şi face peleţi. Condiția este însă ca jumătate din ei să fie folosiţi la încălzirea grădiniţelor din Capitală.

Anunţul a fost făcut de şeful de la Spaţii Verzi, la şedinţa de astăzi a Primăriei.

Astăzi, poliţiştii, militarii şi voluntarii au strâns ultimele deşeuri vegetale de pe străzile şi curţile din oraş. 

Peste 750 de angajaţi ai structurilor de forţă au participat la lucrările de salubrizare a Capitalei, care s-au desfăşurat şase zile consecutive.

"Ne străduim să facem curat în curţile blocurilor locative pentru societatea civilă, ca să fie aranjat, amenajat, ca totul să fie frumos aşa cum a fost până la calamităţile comise", a declarat şeful Sectorului de Poliţie nr. 2 Ciocana, Petru Vasiliev.

"Curăţim drumurile, străzile, printre blocuri de crengi, copaci, tot ce este nevoie".

"Îmi pare bine, chiar simt plăcere ce fac. E ceva important pentru ţara noastră şi nu trebuie de lăsat să fie aşa dezordine mare".

Locuitorii Capitalei sunt mulţumiţi de rezultatul lucrărilor.

"Bravo că lucrează, că fac ordine, e foarte bine".

"Sunt foarte bravi băieţii, numai cuvinte de laudă am".

După finalizarea lucrărilor, premierul le-a mulţumit pompierilor, salvatorilor, polițiștilor, carabinierilor și militarilor pentru efortul depus.

"Am trecut încă un test. Vom face în continuare și evaluări față de modul în care am acționat pentru a identifica poate și alte neajunsuri cu care ne-am confruntat. Trebuie să gândim modalitatea de stimulare a celor care au fost implicați în acest exercițiu. Fie că vorbim de premii, fie că vorbim de acordarea unor zile libere", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Lucrările de curăţare vor fi continuate de angajaţii întreprinderilor municipale.

"De mâine nu mai este cazul să intervină nimeni la nimeni, să-i stabilească Spaţiilor Verzi altcineva unde să meargă, la fel şi Lumtehului sau altor servicii. Şeful de întreprindere este acela care stabileşte ordinea priorităţilor", a afirmat primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Responsabilii de la Primărie au mai decis ca muncitorii de la Spaţii Verzi să primească salarii duble pentru munca depusă la lichidarea consecințelor ninsorilor din aprilie. În prezent, ei ridică o leafă de aproximativ 3.500 de lei.

"Primele opt ore se plăteşte ordinar, a doua parte. Trei, patru ore se plăteşte 1,5 şi următoarele ore se plătesc îndoit, sâmbăta şi duminica se plăteşte îndoit conform legislaţiei în vigoare. Cred că leafa pe acestea 10 zile o să fie dublă", a declarat directorul "Spaţii Verzi", Eliferii Haruţă.

Din data de 27 aprilie, aproape 24.000 de oameni s-au mobilizat pentru a lichida consecinţele ninsorilor abundente. Peste 3.600 de autospeciale au efectuat în jur de 5.000 de curse pentru a transporta crengile rupte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu