Cantină socială la Floreşti. Sute de oameni cu venituri modeste vor avea parte de prânzuri calde

Embed:

Sute de oameni cu venituri modeste din Floreşti vor avea parte de prânzuri calde. O cantină socială a fost inaugurată în curtea Bisericii Sfântul Ierarh Mitrofan din oraş chiar de hramul lăcașului. Construcția cantinei a fost posibilă grație suportului financiar acordat de administrația locală.

Cantina socială va fi deschisă în fiecare duminică, după liturghie. Aici, peste 200 de persoane vor beneficia de prânzuri calde gratuite.

Mai mult, în această cantină, oamenii cu venituri modeste vor putea face şi mese de pomenire.

"Este necesară și pentru înmormântări ca omul să vină la praznic, sunt multe praznice care se fac în alte părți, prin alte localuri acolo unde chiar și se dansează", a menţionat Iona Zâmbreanu, parohul bisericii.

Enoriașii sunt bucuroși că vor avea unde să mănânce un prânz cald:

"Foarte important pentru noi, mai ales pentru bătrâni, de un praznic, de o nevoie toți aici suntem".

"Sănătate și la mulți ani ctitorilor și celor care au sponsorizat".

"Cred că e prima cantină la noi în Florești și cred că o să ia exemplu și alți și o să mai deschidă așa cantine".

Cantina deschisă pe lângă Biserica Sfântul Ierarh Mitrofan din Florești este a două inaugurată, inclusiv cu suportul financiar al deputatului democrat Eugeniu Nichiforciuc.

"Apreciez mult implicarea bisericii în viața socială și apreciez misiunea socială a bisericii și a părintelui Ioan, prin deschiderea acestei cantine sociale, care va găzdui pe toți cei care au nevoie de atenție sporită din partea noastră", a declarat Eugeniu Nichiforciuc, deputat PDM.

"Cu părere de bine, avem două cantine sociale care sunt deschise pe teritoriul bisericii. Aceasta este cantina care s-a deschis acum două luni în satul Hârtop, pe teritoriul bisericii", a precizat Ştefan Paniş, președintele raionului Florești.

Lucrările de construcție a cantinei au durat mai bine de patru ani și au costat peste 1,5 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu