Cannes 2018: Actori, regizori și critici din toată lumea, aşteptaţi la renumitul festival cinematografic

Embed:

Micul orășel francez Cannes redevine de astăzi capitala filmului. Acesta va găzdui cea de-a 71-a ediție a renumitului festival cinematografic. Covorul roșu a fost întins în așteptarea actorilor, regizorilor și criticilor din toată lumea, care vor petrece următoarele 11 zile în sudul Franței.

Festivalul de film a debutat în septembrie 1946, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul a devenit extrem de popular în anii '50 datorită prezenței celor mai mari nume ale cinematografiei din acele timpuri.

Actori precum Kirk Douglas, Alain Delon, Sophia Loren sau Brigitte Bardot sunt prezenți la fiecare ediție. Prima dată, premiul "Palme d'Or" a fost decernat în 1955 pentru filmul "Marty", care rămâne şi până în prezent singurul care a primit atât Oscarul pentru cea mai bună peliculă, cât și distincția supremă de la Cannes.

Din 1983, evenimentul este găzduit de Palatul Festivalurilor și Congreselor, o clădire uriașă cu suprafața de 25 de mii de metri pătrați devenită deja un simbol al manifestării artistice. Anual, în această perioadă, numărul turiştilor care vin în Cannes se triplează, ajungând la peste 180 de mii.

Pentru confecţionarea unui trofeu "Palme d'Or" se cheltuie aproximativ 20 de mii de euro. Suma este o nimica toată, ţinând cont de faptul că bugetul anual al festivalului depăşeşte 20 de milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu