CANICULA REVINE în primele zile de toamnă. Ce temperaturi se vor înregistra la sfârşit de săptămână

Embed:

Deşi e toamnă în calendar, vara nu se dă dusă. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă care intră în vigoare astăzi şi va fi valabil până duminică.

Mercurul din termometre va urca până la 34 de grade Celsius. Pentru a evita problemele de sănătate provocate de căldură, medicii le recomandă oamenilor să consume cât mai multe lichide, fructe și legume, dar şi să evitate expunerea îndelungată la soare în orele amiezii. 

Vreme caldă ne așteaptă ASTĂZI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab din Sud-Vest.

La Briceni şi Soroca se vor înregistra 27 de grade Celsius, iar la Bălţi va fi cu un grad mai mult. La Orhei maxima termică va fi de 29 de grade Celsius, iar la Chişinău, Tiraspol şi Leova sunt prognozate 31 de grade. Cel mai cald va fi la Comrat şi Cahul unde mercurul din termometre va urca până la 32 de grade.

În următoarele zile, vremea va fi caldă. În Capitală, maximele termice vor indica, ziua, până la 32 de grade Celsius, iar noaptea vor fi până la 16 grade.

Pe litoral vremea va fi caldă. La Barcelona se vor înregistra 25 grade, iar la Odesa vor fi 27 de grade Celsius. La Varna sunt prognozate 28 de grade, iar la Constanţa va fi cu un grad mai mult. La Budva termometrele vor indica 30 de grade Celsius.

În staţiunea Antalya din Turcia se vor înregistra până la 35 de grade Celsius, iar la Nisa – 24 de grade. La Salonic termometrele vor indica 31 de grade, iar în Larnaca va fi cu un grad mai mult. Pe litoralul egiptean sunt anunţate maxime de 36 de grade.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu