Cânepă în borcane cu jumere şi ţigări în rezervorul pentru combustibil

O substanţă de origine vegetală, în cantitate de 133 grame și câteva zeci seminţe de cânepă, învelite  într-o folie de staniol şi ascunse printre hainele personale au fost depistate la postul vamal Sculeni din cadrul Biroului vamal Ungheni, conform Serviciilor de presă ale Serviciului Vamal și Serviciului Grăniceri.

Potrivit controlului vamal pentru efectuarea controlului mixt, la vamă, s-a prezentat un autoturism de model „Ford Mondeo", înmatriculat în Cluj, condus de către un cetăţean al Republicii Moldova. Acesta şi ceilalţi călători au declarat verbal doar obiecte de uz personal, menţionând că nu au nimic ascuns sau nedeclarat în autoturism.

În urma efectuării controlului bagajelor de mână ale unuia din călători a fost depistată o substanţă de origine vegetală de culoare verde - brună  în buzunarul lateral al genţii, în 2 borcane de sticlă a câte un litru, care conţinea carne topită și în buzunarul scurtei, într-un plic de polietilenă, care a fost prezentat benevol.

Masa vegetală a fost redicată și sigilată pentru efectuarea cercetării substanței. Dacă se va stabili că aceasta face parte din categoria substanţelor nacriotice, vinovatul riscă o pedeapsă de până la 10 ani privaţiune de libertate.

Mai mult, la acelaşi post vamal Sculeni, controlul fizic al unităţii de transport  a depistat la un călător roman, nedeclarate şi neprezentate controlului vamal, tăinuite  în rezervorul pentru gaz ţigări de producţie  autohtonă „Temp".

Acesta s-a ales cu un proces-verbal. La moment, produsele de tutungerie şi autoturismul au fost reţinute în aşteptarea deciziei organului de lege. Este posibilă şi confiscarea unităţii de transport.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu