Cânepa crește nestingherit în gospodăriile din sectorul Râșcani al Capitalei. Ce au descoperit polițiștii

Embed:

Peste 50 de tufe de cânepă au fost depistate într-o gospodărie a unui bărbat de 58 de ani din sectorul Râșcani al Capitalei. Iar în comuna Bubuieci, au fost găsite plante de cânepă crescute și îngrijite printre rândurile de porumb, care ar aparţine unui locuitor în vârstă de 67 ani.

Acţiunile de combatere şi prevenire a infracţiunilor legate de droguri sunt demarate de către Poliţia Capitalei, în cadrul operaţiunii MAC 2017, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei. În acest context, poliţiştii sectoarelor Botanica, Râşcani şi Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău au iniţiat investigaţii speciale după ce au depistat mai multe fâşii de cânepă cultivată.

În dependendenţă de rezultatele expertizei criminalistice, ambii bărbaţii riscă să fie cercetaţi penal şi sancţionaţi cu amendă de la 4 000 lei la 8 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Totodată, poliţiştii sectorului Botanica au depistat o fâşie de cânepă sălbatică pe traseul s. Brăila şi comuna Băcioi. La faţa locului au fost solicitaţi angajaţii serviciilor de salubrizare, pentru a cosi şi nimici prin ardere plantele de cânepă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu