Candu şi Filip, despre realizarea foii de parcurs: Moldova are o perspectivă puternică de dezvoltare (VIDEO)

Președintele Parlamentului, Andrian Candu și premierul Pavel Filip au prezentat astăzi raportul comun privind gradul de realizare a foii de parcurs. Documentul stabilește priorităţile în activitatea celor două instituții, privind agenda de reforme prevăzute de Acordul de Asociere cu UE.

Potrivit şefului Legislativului, din 82 de puncte au fost realizate 74, dintre care 8 au o durată permanentă.

"Sunt foarte bucuros să prezentăm raportul de progres privind foaia de parcurs. A fost un efort consolidat şi un bun instrument de mobilizare această foaie de parcurs. În toamnă ne propunem şi ne vom axa pe reforme, ne propunem să continuăm în acelaşi ritm accelerat pentru a reuşi să îmbunătăţim viaţa cetăţenilor din Moldova. Sunt realizări frumoase, dar mai avem multe de făcut pentru cetăţenii ţării, dar cel mai important este faptul că avem deja stabilitate în ţară", a precizat Candu.

Totodată, premierul Pavel Filip a menţionat că Republica Moldova are o perspectivă puternică de dezvoltare.

"Ne-am asumat responsabilitatea pentru guvernarea Moldovei, îmi aduc bine aminte perioada dificilă în care se afla ţara. Am înţeles cu certitudine că leacul nostru se numeşte încredere, deoarece a fost o perioadă de criză de încredere. Cel mai important obiectiv a fost să recuperăm încrederea în faţa cetăţenilor şi a partenerilor externi. Ceea ce ne-a reuşit. Ţinta a fost să repunem Moldova pe harta investiţiilor, un alt domeniu important a fost cooperarea cu societatea civilă. Într-o perioadă de 5 luni de zile am încercat să realizăm tot ce aveam în foaia de parcurs. Şi 74 de măsuri din cele 82 pe care ni le-am propus le-am realizat. Suntem mulțumiți de gradul de realizare a foii de parcurs. Am reușit să obținem o înțelegere cu FMI și să îmbunătățim mediul de afaceri. România va debloca 50 de milioane de euro din împrumut", a precizat Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu