Candu: Oamenii din stânga Nistrului vor fi ajutaţi de autorităţile de la Chişinău

Embed:

Oamenii din stânga Nistrului vor fi ajutaţi să facă faţă crizei economici de autorităţile de la Chişinău. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, dupa şedinţa Platformei parlamentare pentru Reintegrare, care a avut loc astăzi. Şeful Legislativului a spus că se va întâlni cu premierul Pavel Filip pentru a identifica surse financiare în acest scop. 

"În general am adus informaţii generale despre situaţia economică din Transnistria care nu este foarte bună. Şi se pare că există semnale că am putea să fim în pragul unei, dacă nu catastrofe umanitare, dar cel puţin a unor probleme deosebite pentru populaţia din acea regiune. Că e vorba de ajutor umanitar, că sunt medicamente sau altceva, sau chiar să reglementăm şi să stabilim un buget în bugetul Republicii Moldova, un anumit fond, prin care noi am putea să intervenim cu ajutor."

La şedinţă s-a discutat şi despre intensificare discuţiilor privind principalele probleme în relaţiile dintre Chişinău şi Tiraspol.

Totodată, Andrian Candu a declarat că, în scurt timp, va fi posibilă organizarea unei întrevederi între conducerea Parlamentului de la  Chişinău şi reprezentanţi ai Sovietului Suprem de la Tiraspol. Regiunea transnistreană se confruntă cu o criză economică şi valutară fără precedent.

Anul trecut, veniturile obţinute din exporturi au scăzut până la 611 milioane dolari, faţă de 714 milioane cât au fost în 2014. 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu