Candu: Moldova este interesată să menţină relaţiile economice şi comerciale cu Rusia

Embed:

Exporturile moldoveneşti sunt în creştere în pofida embargoului impus de ruşi. Şi asta datorită accederii cu succes a mărfurilor moldoveneşti pe alte pieţe de desfacere. Despre aceasta a vorbit ministrul moldovean al Economiei, Andrian Candu, într-un interviu acordat postului de televiziune al Comunităţii Statelor Independente "MIR".  

"În anul acesta, doar exporturile moldoveneşti în Belarus au crescut cu 30 la sută. S-a înregistrat o creştere de 28 la sută şi a mărfurilor exportate în Italia. Dar şi în Polonia, Ungaria, adică în statele membre ale Uniunii Europene. În plus, noi am semnat Acordul de Liber Schimb cu Turcia", a menţionat Candu.

De asemenea, Candu a menţionat că Moldova este interesată să menţină şi să dezvolte relaţiile economice şi comerciale cu Federaţia Rusă. Ministrul Economiei a menţionat că Acordul de Asociere la Uniunea Europeană nu are cum să prejudicieze interesele Moscovei.

În opinia lui Candu, impunerea restricţiilor pentru mărfurile moldoveneşti pe piaţa rusă este un gest eminamente politic. Toate probleme trebuie să fie soluţionate pe calea dialogului, a concluzionat ministrul. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu