Candu: Interpol nu a acceptat cererea de căutare a lui Vlad Plahotniuc. Care este motivul?

Interpol nu a acceptat cererea de căutare internațională a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. Despre aceasta a declarat, miercuri seara, la o emisiune la TV8, fostul președinte al Parlamentului, deputatul democrat Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, cererea nu a fost acceptată pentru că dosarul în baza căruia a fost înaintată ar fi unul politic.

"În timp, toate se vor clarifica. Dacă cineva se face de vină, ori că e Andrian Candu, ori că e Vlad Plahotniuc, ori că e Pavel Filip, ori că cineva din echipa noastră a săvârşit o infracţiune, o ilegalitate, să răspundă din plin pentru ceea ce a făcut. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege", a declarat Candu. 

În acelaşi timp, el a spus că, totuşi, trebuie să fie respectată prezumpţia nevinovăţiei.

"Dacă cineva mă învinueşte pe mine, nu acuzaţii politice, nu aici în emisiune cu Slusari şi Golovatiuc, care sunt exponenţi politici, dar să vină cineva care face corect investigaţia şi să spună: "Candu, tu ai greşit, uite aici ai făcut o ilegalitate. Am să iau avocaţi să demonstrez că nu este adevărat. Atâta timp cât în Constituţie este stabilită prezumpţia nevinovăţiei, să tratăm ca atare", a mai spus Andrian Candu.

 

loading...

Lasă un comentariu