Candu: Integrarea europeană ar putea impulsiona dialogul cu regiunea transnistreană

Embed:

"Integrarea europeană și implementarea Acordului de Asociere ar putea impulsiona dialogul cu regiunea transnistreană." Declarația aparține președintelui Parlamentului Republici Moldova, Andrian Candu, făcută în cadrul întrevederii cu reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevici și Șeful Misiunii OSCE în Moldova, E.S. Ambasadorul Michael Scanlan.

În cadrul întrevederii Andrian Candu și Radojko Bogojevici au discutat despre următoarea rundă a negocierilor în formatul "5+2". Oficialii au făcut schimb de opinii cu privire la impulsionarea contactelor și a dialogului între cele două maluri ale Nistrului, la toate nivelele.

Speakerul Andrian Candu a salutat eforturile Misiunii OSCE în Republica Moldova și a Președinției sârbe în Exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană, menționând că autoritățile de la Chișinău își doresc un dialog constructiv, bazat pe rezultate cu reprezentanții din stânga Nistrului.

Oficialul a subliniat că prioritatea Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere cu UE, fapt care creează premise noi de obținere a standardelor moderne de viață pentru toată populația Republicii Moldova, inclusiv pentru cea din stânga Nistrului, fără discriminare.

"Intensificarea comunicării între cele două maluri ale Nistrului trebuie să fie oțbinută prin implicarea în procesul de ajustare a cadrului legislativ național la standarde internaționale, precum și inițierea unor contacte "business-to-business". Toate astea pot reprezenta un început bun, în noul an, pentru dezvoltarea cooperării în favoarea cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului", a subliniat Andrian Candu.

În același context, reprezentantul Special al OSCE, Radojko Bogojevici a reiterat necesitatea menținerii dialogului politic activ în cadrul procesului de reglementare, precum şi eficientizarea activității grupurilor sectoriale de lucru.

Totodată, oficialul a dat asigurări că OSCE este pregătită să ofere expertiză și să sprijine intensificarea contactelor comune.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu