Candu îi cere lui Dodon să promulge legile revotate şi să respecte Constituţia

Legile revotate de Parlament, săptămâna trecută, au fost semnate și transmise astăzi președintelui Igor Dodon pentru a fi promulgate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu după şedinţa săptămânală organizată de PDM.

"Azi am semnat legile revotate pe care le-am votat săptămâna trecută în parlament şi le-am expediat preşedintelui Dodon pentru a fi promulgate. El este obligat să promulge legile votate a doua oară, iar în situaţia care va refuza, noi ne vom adresa Curţii Constituţionale. Totuşi, sperăm că dumnealui are atâta descernământ constituţional şi întelege ce înseamnă să respecte Constituţia ca şi în cazul Ministrului Apărării", a declarat Andrian Candu.

Şeful Legislativului a criticat colegii din partidele de opoziție precum că săptămâna trecută nu au participat la ședința Parlamentului: "În loc să fie dezbătute legile care au o importanţă în societate, unii au preferat să se dea în spectacol şi să părăsească sala plenului, să mearga la plimbare. Legile care au fost dezbătute sau revotate în parlament, sunt ori legate de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, ori legate nemijlocit de securitatea statului sau legi care aduc beneficii directe pentru cetăţeni, precum şi alte legi care au fost dezbătute şi revotate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu