Candu: Găgăuzia este un exemplu de succes al soluţionării unui conflict intern. Reacţia lui Vlah

Embed:

La Bruxelles, la o conferinţă organizată de Parlamentul European, au fost discutate modele de succes pentru soluţionarea conflictelor interne.

Şeful Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, a declarat că situaţia Găgăuziei este un exemplu în acest sens.

"Doar prin dialog putem găsi soluţii. Altfel, ajungem în altă extremă, dispute sau conflicte nesoluţionate. Exemple discutate în plenul Parlamentului European sunt de bun augur pentru a continua cele începute", a adăugat Candu.

La rândul său, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a menţionat că dialogul între Chişinău şi Comrat a devenit mai dinamic, în ultima vreme.

"Bine că aceste discuţii nu au loc în ajunul alegerilor. Acest lucru este principial. Toţi sunt interesaţi ca Găgăuzia să se afle în câmpul legal, avem perspective foarte bune pentru colaborare, astfel Găgăuzia are perspective să fie implicată cât mai mult în viaţa socială şi politică din Moldova", a spus başcanul Găgăuziei.

Anterior, la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, a fost format un grup de lucru, care se va ocupa de problemele ce apar în relațiile dintre Chişinău şi Comrat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu