Candu, despre decizia Curţii Constituţionale: Puterea trebuie să fie în mâna cetăţenilor

Embed:

Puterea trebuie să fie în mâna cetăţenilor. Aşa a comentat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, decizia Curţii Constituţionale privind alegerea şefului statului de către popor

"Decizia Curţii Constituţionale ne-a surprins, dar nu o vom comenta. Aşteptăm textul deciziei pentru a vedea ce trebuie să facă Parlamentul, pentru a duce până la capăt decizia Curţii Constituţionale. Este complicat să schimbi regulile jocului în timpul jocului. Vom revizui legislaţia subsidiară şi vom executa întocmai decizia Curţii. Este surprinzător ce s-a întâmplat astăzi, dar este îmbucurător, deoarece puterea trebuie să fie  în mâinile cetăţenilor. Este o decizie bună, deoarece astfel se vor evita tot felul de speculaţii. Acum, cetăţenii au şansa de a alege direct preşedintele Republicii Moldova", a menţionat şeful Legislativului.

Totodată, Andrian Candu a spus că: "Noi, parlamentarii vom respecta decizia Curţii şi voinţa cetăţenilor".

PUBLIKA.MD menţionează că astăzi Curtea Constituţională a decis ca președintele țării să fi ales prin vot direct de către popor. Decizia este irevocabilă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Curtea Constituţională a stabilit că actuala procedură de alegere a șefului statului este neconstituțională. Potrivit Curții, ar trebui să se revină la procedura utilizată până în anul 2000, adică prin vot direct.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu