Candu, despre achiziţionarea a 41% din acţiunile MAIB de către BERD: Banii din vânzarea acţiunilor vor veni în bugetul statului

Achiziţionarea a 41% din acţiunile MAIB de către BERD va aduce doar beneficii sistemului bancar şi economiei din ţara noastră. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după şedinţa Coaliției de Guvernare.

"Această tranzacţie este importantă din câteva puncte de vedere: sunt investitori străini importanţi care îşi consolidează prezenţa pe piaţa financiară. Vor aduce beneficii sistemului bancar şi economiei. O parte semnificativă va fi restituită statului, inclusiv ca restituire a fraudei bancare. Banii din vânzarea acţiunilor vor veni în bugetul statului şi astfel vom avea o primă mare recuperare a activelor bancare", a menţionat Andrian Candu.

De menţionat că Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și fondurile de investiții private AB Invalda INVL și Horizon Capital au achiziționat astăzi un pachet de 41,09% din acțiunile B.C. Moldova Agroindbank S.A (MAIB), în cadrul unei licitații organizate de Agenția Proprietății Publice din Republica Moldova. Partenerii au achitat 451.533 milioane de lei (echivalentul a 23.031 milioane de euro).

PUBLIKA.MD aminteşte că BERD este unul dintre cei mai mari investitori străini în Moldova cu investiții totale de peste 1,3 miliarde euro. Volumul record de investiții semnate în 2017 este de 130 milioane euro.

Cea de-a doua companiei Horizon Capital gestionează patru fonduri cu active totale de aproximativ 700 milioane de dolari.

Iar societatea de investiții din Lituania este una dintre cele mai importante grupuri de gestionare a activelor din Țările Baltice. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu