Candu: Constituția este legea supremă care ne asigură drepturile și libertățile fundamentale, să învățăm să o respectăm

Moldova sărbătorește Ziua Constituției. Astăzi se împlinesc 24 de ani de la adoptarea Legii Supreme a țării, care a intrat în vigoare în data de 27 august 1994. În acest context, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că trebuie să învățăm să respectăm Constituţia.

"Constituția este legea supremă care ne asigură drepturile și libertățile fundamentale. După 24 de ani de la adoptarea ei, încă trebuie să învățăm să luptăm pentru ca aceste drepturi și libertăți să fie respectate și, nu mai puțin important, trebuie să învățăm să o respectăm. Numai așa vom trăi într-o societate liberă, incluzivă și prietenoasă, exact cum scrie în Constituție", a menţionat şeful Legislativului într-un mesaj pe pagina sa de facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că, până în prezent, Constituţia a suferit mai multe modificări. Una dintre acestea a avut loc în 2003, când a fost făcute schimbări la articolul 111 cu privire la statutul juridic al Autonomiei Găgăuze. În 2006 a fost anulată pedeapsa cu moartea. Iar ultima modificare din Constituţie a fost făcută în data de 4 martie 2016, la articolul 78. Atunci s-a decis revenirea la practica de până în 2000, când preşedintele ţării era ales prin vot direct de cetăţeni. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu