Candu: Cei 13 "eroi ai neamului" au trădat cetățenii Republicii Moldova. Ei au fugit de propriile promisiuni

Șansă ratată pentru Moldova în Parlament. "Eroii neamului" fug de responsabilitate și de propriile promisiuni care acum 4 ani i-au instalat în funcția de deputat. Este declaraţia făcută de preşedintele Parlamentului Andrian Candu după ce deputaţii declaraţi proeuropeni au refuzat să voteze în a doua lectură proiectul ce prevede introducerea sintagmei "integrare europeană" în Constituţie. 

"Cei 13 eroi "proeuropeni" în declarații și lași în realitate erau absolut necesari de a întruni votul necesar de 67 la număr, dar au fugit din sala Plenului Parlamentului pentru a nu susține votul pozitiv de integrare europeană.

Cu regret am votat doar în număr de 54 de deputați, coaliția de astăzi dintre reprezentanții Partidului Democrat și Grupului Parlamentar Popular European. Să nu înțeleagă oare Mihai Ghimpu, Ion Apostol, Valerian Bejan, Roman Boțan, Lilian Carp, Ion Casian, Cosoi Petru, Stefan Vlas, Tudor Deliu, Pistrinciuc Vadim, Maria Ciobanu, Grigore Cobzac, Iurie Tap că au trădat cetățenii Republicii Moldova când au întors spatele aspirației oamenilor de integrare europeană?

Din păcate înțeleg prea bine. Iar astăzi oamenii au înțeles și ei care este valoarea promisiunilor acestor pretinși politicieni camuflați în "proeuropeni". Cetățenii au văzut, au înțeles și își vor face alegerea. Noi vom reuși. Dacă acești politicieni nu au avut curajul, Moldova are curaj. Mergem la referendum să ne apărăm valorile și aspirațiile europene", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu