Candu: Angajamentele care au fost asumate de domnul Cioclea la începutul mandatului au fost îndeplinite cu succes

Embed:

Parlamentul a aprobat demisia lui Sergiu Cioclea din funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) şi a constatat vacanţa acestei funcţii, din data de 30 noiembrie 2018.

Președintele Parlamentului a evidențiat faptul că Sergiu Cioclea și-a îndeplinit misiunea cu succes, iar sectorul financiar bancar a cunoscut o creștere. 

De asemenea, Andrian Candu a spus că va găsi până la sfârșitul săptămânii viitoare un nou candidat pentru această funcție.

"Aș vrea să mă refer și la cea de-a 2-a decizie care a fost luată, la demisia guvernatorului Băncii Naționale, a domnului Cioclea.

S-au vehiculat foarte mult în presă și în spațiul public despre motivele plecării. Vreau să menționez că am avut discuții cu domnul Cioclea și înainte de depunerea cererii și în momentul în care a fost depusă cererea și motivele sunt doar de strict personal.

Ba mai mult, cred că misiunea care și-a asumat-o și angajamentele care au fost asumate de domnul Cioclea la începutul mandatului au fost îndeplinite cu succes.

Dumnealui este un foarte bun manager a crizelor și sectorul financiar bancar din perioada 2015, începutul anului 2016, în starea în care se afla în criză, chiar a fost restabilit.

Mai mult ca atât, în sectorul financiar bancar vedem creștere și vedem investiții străine, investiții importante. Mă asigur că domnul Cioclea și-a îndeplinit misiunea cu bine, iar acum misiunea îmi aparține mie, să identific candidatul potrivit, în așa fel ca până la sfârșitul săptămânii următoare să numim guvernatorul Băncii Naționale.

Standartele și nivelul de performanță, nivelul profesional și de integritate sânt foarte înalte, condițiile sunt prevăzute de lege și sătptămâna viitoare voi depune toate eforturile ca să identificăm candidatul și să trecem la procedura legală de numire a noului guvernator", a spus președintele Parlamentului Andrian Candu.

Sergiu Cioclea este guvernator al BNM din 11 aprilie 2016, fiind numit de Parlament pentru un mandat de 7 ani. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu