Candu a solicitat organizarea unor audieri parlamentare în cazul expulzării din țară a 7 cetățeni străini

Președintele Parlamentului Andrian Candu a solicitat organizarea unor audieri parlamentare în cazul expulzării din țară a 7 cetățeni străini.

Andrian Candu a subliniat importanța controlului parlamentar în acest caz din perspectiva respectării drepturilor omului și normelor naționale și internaționale.

El a cerut conducerii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, condusă de Eugen Carpov și subcomisiei  pentru control parlamentar asupra Serviciului Informație și Securitate să organizeze audieri cu invitarea conducerii SIS.

De asemenea, președintele Parlamentului a cerut analiza materialelor și informațiilor cu privire la expulzarea cetățenilor turci și anunțarea rezultatelor audierilor pentru a asigura controlul public asupra acestui subiect.

Conform informației SIS, șapte cetățeni străini, suspectați de legături cu o grupare islamistă, au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit Serviciului de Informații și Securitate, în prealabil, au  fost făcute evaluări minuțioase, iar deciziile luate au avut ca scop asigurarea securității naţionale.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu