Candu a invitat președinta Folketinget la conferința internațională în probleme de securitate și integrare europeană

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a invitat președinta Folketinget (Parlamentul Regatului Danemarcei) Pia Kjaersgaard la conferința internațională găzduită de Parlamentul Republicii Moldova și organizată de speakerii parlamentelor din Moldova, Georgia, Ucraina, în parteneriat cu Atlantic Council.

Conferința internațională ”Georgia, Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și Provocările de Securitate curente” se va desfășura în martie, la Chișinău.

La eveniment vor participa președinți și reprezentanți ai parlamentelor, precum și experți internaționali notorii.

Principalele teme de discuție sunt provocările la care este supusă regiunea în urma campaniilor de dezinformare, reformele din economie și justiție din Georgia, Moldova și Ucraina în contextul aspirațiilor de integrare europeană, securitatea energetică și conflictele înghețate din cele trei țări.

Amintim că anul trecut Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, împreună cu preşedintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze, şi preşedintele Radei Supreme din Ucraina, Andrii Parubii au semnat o declaraţie comună în adresa Parlamentului European, în care au solicitat deschiderea perspectivei de aderare a celor trei ţări la Uniunea Europeană. 

Ulterior, în noiembrie 2017, Parlamentul European a solicitat aprofundarea colaborării cu Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, dar şi găsirea unor noi modalităţi de a sprijini cele trei ţări aflate la frontierele de est ale Uniunii Europene.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu