Candu a anunţat data şi subiectele primei şedinţe din sesiunea primăvară-vară a Parlamentului

Embed:

Prima şedinţă din sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului va avea loc vineri, 24 februarie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Legislativului, Andrian Candu. 

Totodată, preşedintele Parlamentului a menţionat că la şedinţa de vineri a Parlamentului se va aproba planul de acţiuni prioritare pentru anul 2017.

"Va fi o sesiune cu mai multe chestiuni organizatorice. Deputații vor aproba Planul legislativ anual al Parlamentului pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2017.  Planul este derivat din Planul Național de Acțiuni, aprobat de Guvern. Documentul a fost dezbătut într-o ședință publică comună Parlament – Guvern, cu participarea președinților comisiilor permanente, care a avut loc la 2 februarie", a precizat Andrian Candu.

Totodată, şeful Legislativului a spus că pentru Parlament rămâne prioritară în 2017 implementarea legilor și controlul parlamentar asupra reformelor care au fost lansate anul trecut și agreate cu partenerii de dezvoltare.

"Reforma sistemului financiar-bancar, a sectorului energetic, reforma justiției, lupta împotriva corupției, pachetul de integritate – toate sunt prioritare pentru sesiunea de primăvară 2017", a menționat Andrian Candu.

Speakerul a mai anunțat că Biroul permanent a agreat crearea unui Grup de lucru, format din deputați din toate fracțiunile parlamentare, cu participarea societății civile și partenerilor de dezvoltare, care să analizeze propunerile de îmbunătățire a legislației electorale, ținând cont de recomandările Curții Constituționale, Comisiei de la Veneția, misiunilor de observatori internaționali de la Consiliul Europei, UE și OSCE, precum și de propunerile venite din partea societății civile. Prima ședință ar putea să aibă loc în următoarele două săptămâni.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului a început pe data de 1 februarie 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu