Candu a anunţat când va fi dezbătută moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat că miercuri, 27 iulie, în Parlament va fi dezbătută moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip, inițiată de socialiștii pro-estici şi semnată de liberal-democrații.

"Miercuri, 27 iulie, vom avea o şedinţă suplimentară a Legislativului unde se va dezbate moțiunea de cenzură, iar după acest subiect se vor dezbate şi celelalte moţiuni simple. Ziua de miercuri va fi dedicată moţiunilor", a precizat Andrian Candu.

Amintim că liberal-democrații, declarați proeuropeni, au subsemnat, împreună cu trei comuniști, moțiunea de cenzură inițiată de socialiștii pro-estici. Aceștia vor să demită Guvernul Filip, deși nu cred în reușita inițiativei.

Moţiunea a fost înregistrată la Parlament şi semnată de 24 de deputaţi socialişti, şapte liberal-democraţi şi trei deputaţi din partea Partidului Comuniştilor.

Iniţiativa de a acorda vot de neîncredere Guvernului Filip vine după ce Parlamentul a respins propunerea socialiştilor de a audia în Parlament raportul de activitate a premierului Pavel Filip.

Socialiştii au cerut susţinerea comuniştilor şi liberal-democraţilor, care după o pauză de consultări, au decis să facă coaliţie cu aleşii PSRM.

Pentru ca Guvernul Filip să fie demis este nevoie de votul a cel puţin 51 de parlamentari.

Citeşte şi: REACŢIA lui Pavel Filip la moţiunea de cenzură iniţiată de socialişti şi liberal-democraţi

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu