Candidatura lui Vasilii Aladov petru fotoliul de başkan al autonomiei găgăuze a fost retrasă din cursa electorală

Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova a anulat decizia Curții de Apel Cahul și a retras din cursa electorală candidatura lui Vasilii Aladov petru fotoliul de başkan al autonomiei găgăuze.

Astfel, în toate secțiile de vot vor fi făcute modificări pe buletine. În dreptul numelui Vasilii Aladov va fi indicat că nu mai candidează.

Amintim că Vasilii Aladov s-a înscris în cursa electorală abia ieri, întrucât nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături în susţinerea candidaturii sale.

Menţionăm că găgăuzii îşi aleg, astăzi, guvernatorul regiunii. La vot sunt aşteptaţi peste 106 mii de alegători pentru care au fost deschise 66 de secţii de votare.   

Alegătorii îşi vor putea exercita dreptul la vot între 7:00 şi 21:00. 

Petru fotoliul de başkan al autonomiei găgăuze luptă actual guvernator Irina Vlah, deputatul adunării populare de la Comrat, Serghei Cimpoeş, consilierul başcanului pe probleme juridice Ivan Burgudji, consilierul municipal de la Comrat şi Dmitri Manol.

Scrutinul este urmărit de 143 de observatori naţionali şi 49 de peste hotare.  Mandatul başcanului Găgăuziei durează patru ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu