Candidatul PSRM la Hînceşti, acuzat de mituire electorală. Ştefan Gaţcan ar fi oferit consultaţii gratuite femeilor (VIDEO)

Embed:

Acuzaţii între concurenţii electorali care luptă pentru fotoliul de deputat la alegerile parlamentare noi de la Hînceşti.

Candidatul PSRM, Ştefan Gaţcan, care este ginecolog de profesie, este acuzat că mituieşte alegătorii prin examinarea gratuită a femeilor din localităţile din acest raion.

Învinuirile vin din partea mai multor reprezentanţi ai Partidului Politic "ŞOR", care au prezentat, joi, 27 februarie, într-o conferinţă de presă, imagini video cu dovezi în acest sens. La rândul său, Ştefan Gaţcan neagă acuzaţiile. 

Potrivit reprezentanţilor Partidului „ȘOR”, candidatului PSRM, Ştefan Gaţcan, a fost surprins de jurnaliştii unui post privat de televiziune de la noi, în timp ce acorda asistenţă medicală ginecologică femeilor din satul Onești din raionul Hînceşti.

"- Gaţcan: Da, poftim intraţi! - Reporter: avem informaţii că dumneavoastră faceţi gratis toată chestia asta când e campanie electorală ? - Gaţcan: Dar de ce când e campanie? Noi facem aceste lucruri gratis tot timpul."

"Mi-a plăcut cum m-a controlat. A vorbit foarte frumos, a controlat foarte bine. Şi medicul mi-a plăcut, e foarte bun."

"Iaca aşa o consultaţie la Hânceşti, costă 500 de lei, dar aşa am venit aici gratuit."

Solicitat la telefon, concurentul PSRM, Ştefan Gaţcan, a reiterat că nu este pentru prima oară când acordă asistenţă medicală gratuită femeilor din mai multe localităţi din ţară, la solicitarea colegilor de breaslă. De această dată, el spune că a răspuns invitaţiei medicilor de la Centrul de sănătate publică din satul Oneşti.

"Orice coleg, care se adresează către alt coleg ca să îl ajute, nu ai dreptul să-l refuzi. De aceea, eu am dreptul să fiu în fiecare centru medical pentru a oferi acele cunoştinţe şi sfaturi care le sunt necesare", a spus Ştefan Gaţcan. 

Acţiunile candidatului PSRM pot fi calificate drept mituire electorală, ceea ce contravine legislaţiei, susţin reprezentanţii Partidului "Şor". Mai mult, candidatul Partidului "Şor", Vitalie Balinschi, susţine că este intimidat de către contracandidatul socialist.

"Ceea ce se întâmplă acolo, în circumscripţia 38 Hânceşti, denotă că participarea mea a devenit deranjantă pentru guvernare.Vreau să fac un apel ca să nu folosim instituţiile publice şi resursele administrative în fraudarea alegerilor, şi să nu folosim instituţiile statului în campania electorală", a spus Vitalie Balinschi.

Şefa serviciului de presă al PSRM, Irina Astahova, a declarat pentru postul nostru de televiziune că va oferi o reacţie oficială când formaţiunea o va avea avea.

În acelaşi timp, Astahova respinge acuzaţiile şi sare în apărarea lui Ştefan Gaţcan despre care spune că acţiunile electorale ale acestuia se încadrează în limitele legale. Alegerile parlamentare noi din circumscripţia electorală cu numărul 38 de la Hînceşti vor avea loc în data 15 martie.

 

loading...

Lasă un comentariu