Candidatul Partidului ŞOR, Reghina Apostolova a fost SCOASĂ din cursa electorală

Embed:

Reghina Apostolova, candidatul Partidului "Şor" la alegerile pentru Primăria Capitalei, a fost exclusă din cursa electorală. Hotărârea a fost luată de judecători, care au admis solicitarea Consiliului Electoral de Circumscripţie. Magistraţii au decis că Apostolova a folosit în campanie bani trimişi din Rusia.

În instanţă, reprezentanţii Partidului Unităţii Naţionale, cei care au iniţiat această solicitare, au adus dovezi că partidul lui Ilan Şor a primit o donație de peste hotare. Reghina Apostolova spune că decizia este nefondată.

"Sesizarea nu a fost susţinută de nicio dovadă reală. Noi am fost scoşi din cursă, dar ştim că suntem o forţă şi suntem susţinuţi de o mare oparte din locuitorii Chişinăului", a declarat Reghina Apostolova, candidat exclus din cursă.

Avocaţii candidatului exclus susţin că vor contesta această hotărâre. Potrivit lor, nu este obligaţia partidului să verifice din ce surse a primit banii compania care a făcut donația.

Recent, Anatol Șalaru, preşedintele PUN, a prezentat documente prin care se arată că un cetăţean rus a transferat 200 de mii de lei pe conturile unei companii cu capital ruso-moldovenesc. 

Unul dintre fondatorii acesteia este o instituţie din subordinea preşedinţiei Federaţiei Ruse. Ulterior, banii au fost trimişi sub formă de donație pe contul Partidului Șor. 

 

Citeşte şi: Candidatul Partidului ȘOR respinge acuzaţiile liderului PUN, care susține că ar fi finanţat campania electorală pentru fotoliul primăriei Chișinău cu bani din Rusia

Citeşte şi: Şalaru: Un candidat la Primăria Chişinău îşi finanţează campania electorală cu bani din Rusia

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu