Candidatul la primăria Capitalei Ruslan Codreanu spune că susţinătorii săi au fost intimidaţi

Embed:

Ruslanu Codreanu, care va candida independent la alegerile pentru şefia Capitalei, din 20 octombrie, spune că susţinătorii săi sunt intimidaţi.

Într-o conferinţă pentru presă, acesta a declarat că procesul de colectare a semnăturilor este monitorizat de persoane necunoscute, iar unii oameni care şi-au arătat susţinerea faaţă de candidatura sa au fost intimidaţi sau concediaţi. 

"S-a dat indicaţie la fiecare şef de direcţie, fiecare spital municipal, fiecare întreprindere să nu fiu susţinut în campania de colectare de semnături. Foarte multe persoane care au venit la sediu şi ne-au susţinut cu semnătura lor sau au fost intimidaţi telefonic sau s-a mers până la eliberearea din funcţie. Avem un singur cort amplasat în centru şi zilnic, vine o cameră şi filmează oamenii care se apropie de cort, intimidându-i", a declarat Ruslan Codreanu.

Codreanu nu a vrut să dea numele celor care ar sta în spatele acestor acţiuni şi a venit cu un apel la o campanie electorală corectă. Fostul edil al Capitalei are nevoie de 12 mii de semnături, pentru a putea candida independent, la alegerile pentru fotoliul de edil al Chişinăului.

Acesta a depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de iniţiativă, în data de doi septembrie. Amintim că Ruslan Codreanu a fost numit în calitate de primar interimar în noiembrie 2017, dar a fost demis vara aceasta, de către Consiliul Municipal Chișinău.

Lasă un comentariu