Candidatul la fotoliul de deputat Renato Usatîi, ACUZAT că a comandat asasinarea unui om de afaceri rus

Embed:

Omul de afaceri rus Gherman Gorbunțov, care a primit azil politic în Marea Britanie, îl acuză pe candidatul la fotoliul de deputat Renato Usatîi că a comandat asasinarea sa. Mărturiile au fost făcute de către Gorbunţov pentru un post de televiziune din România. Usatîi neagă implicarea sa în tentativa de asasinare a lui Gorbunţov şi spune că învinuirile sunt comandate de către un lider din coaliţia de la guvernare.

Gherman Gorbunţov a fost rănit prin împuşcare la Londra, în martie 2012. Moldoveanul Vitalie Proca, arestat la Moscova un an mai târziu, este suspectat că ar fi tras în omul de afaceri. Acum, Proca se află în arest la Bucureşti şi urmează să fie judecat pentru tentativă de omor calificat.

"Bănuiţi pe cineva care l-ar fi pus pe Vitalie Proca să vă omoare? - Da! Eu cred că Proca a executat un ordin al lui Renato Usatîi", a declarat Gorbunţov.

Renato Usatîi spune că nu are nicio legătură cu tentativa de asasinare a bancherului rus. Mai mult, el susţine că a colaborat cu poliţia în acest caz, iar în spatele acuzaţiilor ar sta liderul unui partid din coaliţia de guvernare.

"Închipuiţi-vă pentru o clipă că Usatîi este într-adevăr comanditarul, iar Scotland Yard are informaţii. Serviciile secrete britanice sunt cele mai puternice din lume. Credeţi că m-ar fi lăsat în pace? Nu Procuratura face declaraţii, nu Scotland Yard, dar anchetatorul Sherlock Holmes, infractorul Gorbunţov", a menţionat Usatîi.

Gherman Gorbunţov, fost proprietar al mai multor bănci din Federaţia Rusă şi Moldova, şi omul de afaceri Renato Usatîi au o relaţie tensionată de mai mai mulţi ani. Cei doi nu au putut împărţi unele afaceri, inclusiv în ţara noastră. Gorbunţov a fost condamnat, acum trei ani, pentru delapidare şi şantaj şi a fost cerută extrădarea acestuia din Londra. Autorităţile britanice au refuzat să-l extrădeze şi i-au oferit azil politic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu