Candidaţii PDM, privind respingerea de a participa în comisia de anchetă a fraudei bancare: E O ABORDARE SELECTIVĂ

Embed:
Alianţa PSRM-ACUM a respins participarea deputaţilor Partidului Democrat în comisia de anchetă şi investigare a fraudei bancare. Candidaturile lui Andrian Candu şi Vladimir Cebotari nu au fost acceptate sub pretextul că ar exista conflicte de interese, pentru că cei doi candidaţi au ocupat funcţii de miniştri, când a avut loc devalizarea sistemului bancar.

Deputaţii coaliţiei de guvernare s-au lansat în acuzaţii, pentru a încerca să argumenteze refuzul de a-i include pe cei doi candidaţi democraţi în componenţa comisiei.

"Greu să găsești în PDM persoane care nu ar avea nicio legătură în general, dar cred că sunt astfel de persoane în PDM", a menţionat Sergiu Litvinenco, deputat PAS.

"Fiecare candidatură din partea Partidului Democrat, cel puţin, la noi la fracţiune, va fi examinată foarte atent, sub prisma conflictului de interese și posibilitatea de a sabota activitatea anchetei", a precizat Alexandru Slusari, deputat PPDA.

La rândul lor, democraţii au calificat abordarea drept selectivă şi au respins acuzaţiile aduse.

"Ar trebui să ne abținem absolut toți, indiferent de culoarea politică și de viziune, la tot ceea ce înseamnă să faceți acuzațiile publice, mai ales de la tribuna Parlamentului. În țara sunt instituțiile, care potrivit competenției, pot să facă acuzațiile. Prin astfel de comportament și declarații, intimidați o altă fracțiune și intimidați opoziția parlamentară", a declarat Andrian Candu.

"Nu trebuie citite lecții de moralitate, noi propunem în aceasta comisie pe domnul Alexandru Jizdan și pe domnul Grigore Repesciuc", a subliniat Pavel Filip, deputat PDM.

Însă şi candidaturile lui Alexandru Jizdan şi Grigore Repesciuc au fost respinse de majoritatea PSRM-ACUM. Argumentul a fost că pentru înaintarea acestor candidaturi e nevoie de alt proiect de hotărâre iar acest lucru nu ar fi stipulat în procedura legislativă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu