Când vom avea un nou Guvern. PRECIZĂRILE preşedintelui Parlamentului Andrian Candu

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că premierul Pavel Filip va veni în plenul Parlamentului cu noua structură a Guvernului abia după ce va parcurge toate procedurile.

"Noua lege cu privire la Guvern a fost aprobată săptămâna trecută, alaltăieri am semnat-o ca să fie expediată la promulgare. Imediat ce va fi promulgată de preşedintele Dodon şi publicată în Monitorul Ofical ea intră în vigoare şi din acest moment premierul Pavle Filip poate să vină în Parlament cu noua structură a Guvernului. Cu siguranţă acest lucru trebuie să fie realizat până la sfârşitul acestei sesiuni", a precizat Andrian Candu.

PUBLIKA.MD aminteşte că noul proiect care prevede ajustarea legislaţiei la noua Lege a Guvernului a fost aprobat în lectură finală de Parlament săptămâna trecută. Documentul presupune depolitizarea ministerelor. Singura funcţie politică, care reprezintă partidele parlamentare, va fi doar cea a ministrului.Potrivit proiectului, obiectivul principal al ministerelor va fi elaborarea strategiilor şi a politicilor de dezvoltare, fără a avea funcţii de control şi de reglementare.

Din noua organigramă a ministerelor, aşa cum s-a anunţat anterior, va dispărea poziţia de viceminiştri. Adjuncţii ministrului vot fi înlocuiţi de secretari de stat, care vor fi angajaţi prin concurs. Secretarii de stat vor fi tehnocraţi şi nu vor reprezenta anumite partide politice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu