Când va fi ridicată interdicția privind prezenţa laptopurile la bordul avioanelor din Egipt spre SUA

Interdicția impusă în urmă cu trei luni privind prezența dispozitivelor electronice precum laptopuri și tablete în cabinele avioanelor ce zboară din Egipt spre Statele Unite va fi ridicată săptămâna viitoare, au declarat marți pentru Reuters surse de la aeroportul internațional din Cairo, scrie agerpres.ro.

"Autoritățile din SUA au decis să ridice săptămâna viitoare interdicția impusă în martie pasagerilor care iau cu ei dispozitive electronice în cabinele avioanelor de pe aeroportul din Cairo pe zborurile EgyptAir spre New York", a anunțat una dintre aceste surse.

Pe 25 martie, Statele Unite au interzis dispozitivele electronice mai mari decât un telefon mobil în cabine pe zborurile directe spre SUA provenind de pe 10 aeroporturi din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Turcia.

O delegație de la Administrația pentru Siguranța Transporturilor (TSA) din SUA va efectua o inspecție a măsurilor utilizate pentru a asigura securitatea pasagerilor și mărfurilor pe zborul EgyptAir spre New York, singurul zbor ce leagă Egiptul de Statele Unite, ca parte a unor inspecții de rutină ale TSA, potrivit acestor surse. 
     
Interdicția a fost impusă zborurilor de pe 10 aeroporturi din Egipt, Maroc, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar și Turcia, pe fondul temerilor că ar putea fi ascunse bombe în dispozitivele electronice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu