Când va fi finalizat cel mai înalt zgârie-nori din lume, clădirea de aproape 2 km din Japonia

Japonezii vor construi un zgârie-nori cu o înălţime de 1.700 de metri, o clădire aproximativ de două ori mai mare decât Burj Khalifa, din Dubai, construcţie care deţine recordul la momentul actual, scrie Adevarul.ro.

Clădirea va fi numită Sky Mile Tower şi se va afla în metropola numită Next Tokyo, o versiune futuristă a oraşului. Aceasta va fi însă finalizată abia în 2045.

Zgârie-nori-ul va găzdui în jur de 55.000 de oameni, care vor avea acces la mai multe facilităţi, printre care magazine, restaurante, hoteluri, săli de sport şi clinici de sănătate.

Clădirea va fi construită în formă hexagonală, pentru a fi mai rezistentă, iar lifturile nu vor funcţiona doar vertical, de la etaj la etaj, dar şi orizontal, până la apartamentele rezidenţilor.

Arhitecţii au dezvoltat, cu această ocazie, o metodă ingenioasă de distribuire a apei, creând un rezervor care colectează, purifică şi distribuie apa la diferitele niveluri ale clădirii.

Mai mult decât atât, dezvoltatorii cred că vânzarea acestei tehnologii ar putea ajuta la finanţarea proiectului construcţiei, dacă propunerea va fi aprobată.

Acesta va avea în alcătuire numeroase insule făcute de om, în forme hexagonale, pe care se vor afla ferme, locuinţe şi panouri solare.

Oraşul va fi construit, confom dezvoltatorilor, în aşa fel încât să reziste dezastrelor naturale, inclusiv cutremure sau taifunuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu