Când va fi EXTERNAT cel mai mic BĂIEŢEL DIN LUME. Avea doar 258 de grame

"Cel mai mic nou-născut de sex masculin", care a venit pe lume la 24 de săptămâni şi cinci zile, cu o greutate de 258 de grame, pe 1 octombrie 2018, într-un spital din Japonia, va fi externat la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Ryusuke Sekiya s-a născut la Spitalul de pediatrie din Nagano, din centrul Japoniei, iar, când a venit pe lume, cântărea cât un măr şi avea o lungime de 22 de centimetri. Bebeluşul s-a născut prematur, prin operaţie cezariană, pentru că mama sa suferea de hipertensiune arterială.

La aproape şapte luni de la naştere, Ryusuke Sekiya are o greutate de peste trei kilograme şi se simte bine. Anterior, recordul în domeniu a fost deţinut tot de un băieţel japonez, născut anul trecut, cu o greutate de 268 de grame. Acest băieţel a fost externat în februarie. 

Cel mai mic nou-născut de sex feminin care a supravieţuit a venit pe lume în Germania, în 2015, cu o greutate de 252 de grame. Rata de supravieţuire în rândul prematurilor este semnificativ mai mică pentru băieţei decât pentru fetiţe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu