Când va fi disponibilă a doua parte a raportului Kroll? Anunţul făcut de preşedintele Parlamentului

Embed:

Până la sfârşitul acestui an ar putea fi finalizat al doilea raport al companiei Kroll în dosarul băncilor care au prejudiciat statul. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară. Potrivit oficialului, în acest moment investigaţiile se desfăşoară în mai multe state, inclusiv în Federaţia Rusă. Iar la finalizarea raportului vor fi identificate şi persoanele implicate în frauda bancară. 

"În cazul de faţă nu vorbim despre documentare a cazului, dar deja vorbim de investigaţie a fraudei, despre identificarea locaţiei activelor, vorbim despre perosanele implicate.  Eu mă bazez foarte mult că acest raport Kroll va servi şi pentru investigaţia procurorilor şi a celor care investighează frauda, dar va servi şi societăţii pentru a cunoaşte, în ghilimele cine sunt “eroii” ţării care au fost implicaţi", a precizat speakerul Republicii Moldova.

Compania americană Kroll a fost selectată de către BNM la începutul anului 2015 pentru a investiga tranzacţiile dubioase de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Primul raport al companiei a fost făcut public în luna mai a anului trecut pe blogul personal al președintelui Parlamentului. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu