Când va avea loc Ziua Vinului și care sunt noutățile ediției din 2018

Embed:

În acest an, Ziua Națională a Vinului va fi sărbătorită pe 6 și 7 octombrie. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a discutat în cadrul unei ședințe despre pregătirile pentru cea mai mare sărbătoare a tradițiilor și despre noutățile prezentate publicului în acest an.

Despre pregătirile în toi și noutățile din ediția de anul curent a Zilei Naționale a Vinului a vorbit directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin.

”În ediția din acest an punem în valoare vinăriile din Regiunile cu Indicație Geografică Protejată. Vor fi mai multe zone amenajate: Zona meșterilor populari, Curtea Țărănească, o zonă de pictură, vom improviza trei sătucuri moldovenești, va fi creat un drum al vinului.

În acest an vor participa mai mulți producători decât în ediția de anul trecut, cu circa 20 de producători mai mult. Pentru anul curent am mărit de trei ori zona sanitară pentru participanți și vizitatori.

Din 11 septembrie începem campania de informare a publicului despre Ziua Națională a Vinului”, a explicat directorul Gheorghe Arpentin.

Totodată, directorul ONVV a subliniat că spotul video cu referire la Ziua Națională a Vinului va fi difuzat atât în țara noastră, cât și în România, Polonia și China pentru a promova vinăriile din Regiunile cu Indicație Geografică Protejată și a spori numărul de turiști.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu