Când va avea loc următoarea criză financiară și care este motivul

Avertisment fără precedent din partea unuia dintre cei mai experimentați investitori din lume: criza financiară este aproape, scrie realitatea.net.

Războiul comercial între SUA, China și UE va fi urmat de o nouă criză financiară globală, a declarat pentru Bloomberg investitorul Mark Mobius, fost șef al Franklin Templeton Investments, administratorul Fondului Proprietatea.

Mobius, care și-a construit o reputație solidă grație activității investiționale în piețele emergente, prognozează o scădere accentuată a indicilor bursieri în aceste piețe și o criză financiară globală.

"Nu e nici o îndoială că vom avea o criză financiară, mai devreme sau mai târziu, pentru că tocmai ieșim din perioada banilor ieftini", a spus Mobius. "Va fi o presiune uriașă asupra companiilor care au depins de finanțarea ieftină pentru a funcționa", a mai spus Mobius potrivit g4media.ro.

Veteranul investițiilor a citat în sprijinul afirmațiilor sale recentele decizii de politică monetară ale băncilor centrale din SUA și UE. Disputa dintre SUA și China se va înrăutăți, dat fiind că președintele Trump nu va avea de suferit din punct de vedere politic după introducerea de tarife vamale, a mai spus acesta.

Mobius arată și presiunea pe monedele statelor emergente, afirmație susținută de creșterea ratelor în Turcia, Argentina și Indonezia.

Mark Mobius, un simbol al managementului de fonduri care a stimulat investiţiile pe pieţele emergente, conduce acum propriul fond de investiții.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu