Când va avea loc prima întâlnire oficială dintre Donald Trump și Vladimir Putin

Embed:

Prima întâlnire oficială dintre preşedintele american şi cel rus va avea loc în 16 iulie, la Helsinki.

Anunţul a fost făcut de Kremlin, care a mai precizat că Trump şi Putin vor discuta timp de câteva ore despre dezvoltarea relaţiilor bilaterale ruso-americane, precum şi despre actualele problemele de pe agenda internaţională.

Organizarea summitului a fost decisă în cadrul vizitei de ieri, la Moscova, a consilierului președintelui SUA pentru probleme de securitate, John Bolton. Acesta a avut o întrevedere cu Vladimir Putin, dar și cu alți oficiali ruși.

Experții internaționali cred că întrevederea dintre preşedintele american şi cel rus nu va fi nici pe departe uşoare, întrucât relaţiile dintre Moscova şi Washington sunt foarte tensionate în ultima perioadă.

Acestea s-au acutizat din cauza evoluţiilor în conflictul din Siria şi a otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie, de care Londra acuză Kremlinul.

Chiar şi aşa, analiştii cred că Moscova caută să detensioneze situația dintre cele două puteri. Asta pentru că sancțiunile impuse de Statele Unite afectează mult Rusia, iar companii importante sunt cu un picior în groapă.

Ultima dată, liderul de la Casa Albă şi cel de la Kremlin s-au întâlnit în noiembrie 2017 în cadrul summitului APEC din Vietnam.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu