Când va avea loc inaugurarea zonei pietonale din centrul istoric al Capitalei (FOTO)

Proiectul privind reabilitarea zonei pietonale și iluminarea edificiilor din centrul istoric al Capitalei, a fost finalizat. Zona se află în perimetrul străzilor: Maria Cebotari – strada Alexei Șciusev – strada Sfatul Țării – strada Mihail Kogălniceanu, iar inaugurarea este prevăzută pentru data de 14 octombrie 2019, de Hramul orașului Chișinău.

Implementarea proiectului a avut ca scop readucerea cartierului din centrul istoric al urbei la imaginea de odinioară, precum și oferirea unui spațiu modern de recreere oamenilor care trec prin preajmă.

Inițiativa privind reamenajare a zonei pietonale aparține Agenției de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor, iar proiectul de execuție a fost elaborat de către SRL „Urban Life Projects”.

În perioada de referință au fost executate lucrări de infrastructură: amenajarea trotuarelor (circa 2800 m²), instalarea iluminatului nocturn decorativ (39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale pe întreg perimetrul), precum și rampe pentru persoane cu mobilitate redusă, în prejma trecerilor pietonale, pavaj tactil. De asemenea, fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din str. Mihail Kogălniceanu, 82 a fost iluminată decorativ (cu 64 de corpuri de iluminat).

Lucrările s-au desfășurat în perioada: iulie – septembrie, și au costat în jur de 3 milioane de lei, surse prevăzute în bugetului municipal pentru anul 2019.

Lasă un comentariu